Learnmera

Mental health plus logo

Mental Health+ auttaa ammatillisen koulutuksen järjestäjiä ja kouluja yleensä muuttumaan mielenterveysmyönteisiksi varmistamalla, että ne tukevat riittävästi opiskelijoidensa ja henkilöstönsä mielenterveyttä. Tähän pyritään kehittämällä joukko resursseja, jotka auttavat ammatillisen koulutuksen organisaatioita parantamaan mielenterveystarjontaansa.

Hankkeen päättyminen ja tuotosten virallinen julkistaminen

Koska Mental Health+ -hanke päättyy tässä kuussa, haluamme muistuttaa, että hankkeen elinkaaren aikana tuotetut resurssit ovat vapaasti kaikkien kiinnostuneiden ammatillisen koulutuksen organisaatioiden, ammatinvalinnanohjauskeskusten ja muiden vastaavien palveluntarjoajien käytettävissä.

Hankkeen ensimmäisenä tuotoksena kehitettiin mm:

  • MH+-peruskirja, jossa hahmotellaan vähimmäisvaatimukset, joita organisaation tulisi noudattaa ollakseen mielenterveysosaaja.
  • sähköinen kirja, jossa on maakohtaista tietoa mielenterveydestä ja parhaista käytännöistä, jotka voit sisällyttää organisaatiosi toimintaan.
  • Eurooppalainen raportti mielenterveyden osallisuudesta.

Toista tuotosta varten hankekumppanit tuottivat interaktiivisen Mental Health+ Benchmarking Tool -työkalun, joka perustuu peruskirjaan. Sen avulla voit määrittää, miten osallistava organisaatiosi on mielenterveysasioissa vastaamalla joukolla kysymyksiä ja se tarjoaa neuvoja siitä, miten voit parantaa mielenterveysasioita.

Ammatillisten oppilaitosten, koulujen, korkeakoulujen, ammatinvalinnanohjauskeskusten ja paikallisviranomaisten edustajat ovat kokeilleet digitaalista vertailuanalyysityökalua.

Olemme myös kehittäneet Mental Health+ Champion Skills Profile -taitoprofiilin, joka auttaa mielenterveysjohtajan kehittämisessä ja valinnassa. Koska tämä on vaatimus kaikille Yhdistyneen kuningaskunnan kouluille vuoteen 2025 mennessä, nyt voisi olla täydellinen aika aloittaa mielenterveyspalveluiden tarjoamisen arviointi ja nimetä työntekijä, joka johtaa näiden muutosten sisällyttämistä.

Aspire-igen (Yhdistynyt kuningaskunta) koordinoi tätä hanketta yhdessä bulgarialaisen BFE:n, italialaisen CESIE:n, espanjalaisen INTRAS-säätiön, suomalaisen Learnmeran ja islantilaisen Hugaraflin kanssa.

Lisätietoja hankekumppaneista löytyy hankkeen verkkosivuilta.

Jos haluat lisätietoja, lue blogikirjoituksemme ja käy verkkosivuillamme: www.mentalhealthplus.eu

Kansainväliset kokoukset

Olemme pitäneet neljä kansainvälistä kokousta, joissa on voitu keskustella yksityiskohtaisesti kunkin tuotoksen edistymisestä ja suunnitella siihen liittyviä tapahtumia.Ensimmäinen kokous pidettiin Valladolidissa, Espanjassa ja siinä keskityttiin ensimmäiseen tuotokseen sekä varmistettiin, että kaikilla oli sama käsitys hankkeen laajuudesta, tavoitteista ja vaikutuksista.

Myös toinen, kolmas ja neljäs kokous oli tarkoitus pitää henkilökohtaisesti (Islannissa, Bulgariassa ja Italiassa), mutta ne pidettiin sen sijaan verkossa COVID-19-tapahtuman aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi. Etäisyys ei vaikuttanut kokousten onnistumiseen tai hankkeen edistymiseen, ja saimme valmiiksi ensimmäiset tuotosasiakirjat, jotka löytyvät täältä: vertailuanalyysityökalun ja mielenterveysvalmentajan taitoprofiilin.

Hanketta rahoittaa Erasmus+ KA2: 2019-1-UK01-KA202-062036.